meneer jan

Tussen 1997 en 2013 stond Jan Turkenburg in Zwolle en omstreken bekend als "Meneer Jan". Op zijn website "Meneer Jan punt nl" plaatste hij extra informatie bij zijn lessen, zijn liedjes uit de lessen, opnamen van zingende en spelende leerlingen en informatie over muziekinstrumenten. Deze website bestaat nog steeds:

Between 1997 and 2013 Jan Turkenburg as a music teacher primary school and kindergarten in Zwolle was known as "Mister Jan". On his website (equivalent of) "Mister Jan spot nl" he uploaded extra information to go with his lessons, songs he (wrote and) teached, recordings of his pupils and information about musical instruments. This website still existsOp 30 oktober 2009 vond er in het Cultuurhuis Stadshagen een bijzonder cross-over concert plaats. Meneer Jan trad op samen met De Meander Bigband olv Albert Dam, een gitaar- en mandoline-ensemble van De Muzerie olv Alex Timmerman, een accordeon-ensemble van muziekschool Quintus Kampen olv Karin Kuiper EN verschillende klassen, het schoolorkest en enkele docenten van Muzikale Basisschool De Wendakker. In totaal deden er meer dan 200 kinderen actief mee.

Het concert werd aanvankelijk georganiseerd op verzoek van het Franse platenlabel Sisterphunk, met als doel promotie van In My Spaceship dmv een live-registratie. In overleg met Albert Dam werd besloten een concert te geven met meerdere liedjes van Meneer Jan. Albert nam samen met Mirjam Slats het grootste deel van de organisatie op zich. Hij maakte ook enkele Big band-arrangementen. De poster werd gemaakt op basis van tekeningen van Frits Jonker. De gratis kaartjes waren zó snel op dat besloten werd ook voor de generale repetitie kaartjes uit te geven.